Laatste editie van het Indian Film Festival The Hague

Indian Film Festival
Indian Film Festival © Archief
DEN HAAG - De zesde en laatste editie van van het Indian Film Festival The Hague gaat woensdagavond van start. Het festival wordt geopend in Filmhuis Den Haag en duurt tot en met zondag. Het publiek krijgt de komende dagen onder meer arthouse films te zien, documentaires en short films.
Het filmfestival wordt woensdag geopend met de film Sairat. Het verhaal gaat over twee verliefde tieners. Ze lopen tegen allerlei obstakels aan die hun liefde in de weg staat. Tot en met zondag worden er meer dan 35 films uit India vertoond.
De zesde editie van het Indian Film Festival The Hague is ook gelijk de laatste. De gemeente heeft besloten het festival vanaf 2017 geen subsidie meer te geven. 'Ik vond het uiteraard heel jammer dat de gemeente Den Haag het niet meer wilde financieren. De gemeente betaalde een derde van de kosten. We konden zonder dat geld wel doorgaan met het festival, maar als het gemeentebestuur ons niet steunt, dan vind ik dat het festival geen recht van bestaan meer heeft', zegt Ricardo Burgzorg, initiatiefnemer en directeur van het festival.

Rotterdam

Er komt een alternatief voor het Haagse filmfestival. Volgend jaar worden de films die anders bij het festival uitgezonden zouden worden, gedraaid bij Filmhuis Den Haag. 'Een van de dingen die ik heel graag wilde toen we begonnen met het festival is dat de filmhuisfilm een permanentere plek kreeg. En dat hebben we nu voor elkaar. Beter konden we niet eindigen', aldus de directeur.
Ricardo gaat zich vanaf volgend jaar richten op een andere stad, namelijk Rotterdam. Daar gaat hij een soortgelijk evenement starten. 'Ik blijf wel in Den Haag wonen, want ik ben gek op de stad. Het is de mooiste stad van Nederland.' Maar dat is allemaal voor later. Nu is hij vooral bezig met vanavond en de komende dagen. 'Ik kijk heel erg uit naar de interactie tussen het publiek, de films en de makers.'