Verdachte overval tankstation Den Haag aangehouden na tips Team West

© Regio15
DEN HAAG - Een 26-jarige Hagenaar is aangehouden omdat hij een overval zou hebben gepleegd op een benzinestation aan de Vreeswijkstraat in Den Haag. De politie kwam de man op het spoor dankzij tips van kijkers van het opsporingsprogramma Team West.
Het Esso-tankstation werd op woensdagochtend 7 september overvallen. De overvaller bedreigde een medewerker met een mes dat hij in de mouw van zijn jas had verstopt. Hij eiste geld uit de kassa. Nadat hij dat had gekregen, vluchtte hij.
In Team West toonde de politie een paar dagen na de overval bewakingsbeelden die waren gemaakt in het benzinestation. Ondanks dat de verdachte daarop duidelijk was te zien, leverde dat nog geen tips op.

Betere beelden

Tijdens het onderzoek stuitte de recherche op betere beelden van de man. Die waren gemaakt door een camera op zijn vluchtroute. Nadat die beelden een week later werden getoond in Team West, kwamen er een aantal tips binnen via Meld Misdaad Anoniem. Daarbij werd ook de naam van de nu aangehouden verdachte genoemd.
De 26-jarige man is afgelopen zondag aangehouden. Hij is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft besloten dat de man voorlopig nog vast blijft zitten.