West Wekker: Jaar cel voor doodslag op baby en Dinand Woesthoff komt met soloalbum

© ANP
REGIO - Goedemorgen! Het was weer een bewogen dag gisteren. Deze nieuwsberichten moet je echt gelezen hebben voordat je kan beginnen aan de op een na laatste werkdag van deze week.
1.

Een 33-jarige Alphenaar is woensdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag op zijn baby. De dreumes was vijf maanden oud. Hij liep zwaar hersenletsel op.
2. Uitspraak tegen anti-Zwarte Pietdemonstrant
Het OM heeft twee weken geleden een geldboete geëist van 1.500 euro tegen anti-Zwarte Piet demonstrant Jerry Afriyie. Ook zou hij 1250 euro schadevergoeding moeten betalen aan een agent. Jerry demonstreerde in 2014 bij de intocht van Sinterklaas in Gouda tegen Zwarte Piet en werd opgepakt. Daarbij zou hij een agent hebben mishandeld.
3. Dinand Woesthoff komt in 2017 met eerste soloalbum
Wat vrolijker nieuws: Dinand Woesthoff brengt in 2017 zijn eerste soloalbum uit. De Haagse zanger heeft een contract getekend bij Sony Music. 'Mooi om het pad verder samen met Sony Music te mogen gaan bewandelen in 2017. Ik kijk er naar uit', aldus Woesthoff.
4. Miljoenen bollen gepland in de Keukenhof
Vandaag worden ongeveer zeven miljoen bollen gepland in de Keukenhof in Lisse. Het thema voor 2017 is 'Dutch Design'.
5. Den Haag wil binnen tien jaar mooiste binnenstad van Europa hebben
De gemeente Den Haag heeft grote ambities: binnen tien jaar moet de Haagse binnenstad het mooist van heel Europa zijn. Den Haag moet aantrekkelijker worden voor een stedentrip en zo concurrenten als Kopenhagen of Antwerpen achter zich laten.
Weer
Voor warmteliefhebbers slecht nieuws: het blijft aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Een uitzonderlijk krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië zorgt voor een oostelijke stroming met de aanvoer van droge, maar ook koude lucht. De zon schijnt flink, maar in de loop van de dag verschijnen er meer wolken. De temperatuur komt niet hoger uit dan 15 graden.