Doek valt voor Ford Museum Den Hartogh in Hillegom

HILLEGOM - Het Ford Museum Den Hartogh in Hillegom gaat sluiten. Op 1 december dit jaar is het museum voor de laatste keer geopend. Het museum beschikt over een enorme collectie klassieke Fords.
In de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw begon Piet den Hartogh met het verzamelen van Fords. 'Zijn vrouw zei destijds dat het allemaal wel leuk was, zo'n verzameling, maar dat hij er niks aan had als hij er verder niks mee deed. Het basisidee voor een museum kwam van mevrouw den Hartogh', zegt Koen Blok, de manager van het museum.

Op 22 maart 1997 ging het museum open. En straks, bijna twintig jaar later, zijn de auto's niet meer in het Hillegomse pand te zien. 'Dat is wel apart, na bijna twintig jaar', aldus Blok.

Al Capone

In de collectie zitten 214 Fords. Onder die auto's is bijvoorbeeld een Amerikaanse geldtransportauto uit 1929, een Amerikaanse politie- en brandweerwagen uit hetzelfde jaar, een vrachtauto van Al Capone uit 1930 en een Popcornwagen uit 1928.

Piet den Hartogh overleed ruim vijf jaar geleden. Zijn dochter Greske Roest heeft het museum van hem overgenomen. Maar zij stopt ermee en niemand anders in de familie wil doorgaan met het bedrijf.

Collectie te koop?Het is niet duidelijk wat er na 1 december met de enorme collectie auto's gebeurt. De familie wil de collectie het liefst bij elkaar houden en in een keer verkopen.
Deel dit artikel: