Gezelligheid in oktober... Zeven tips en kaartjes winnen voor de Argentijnse band Che Malambo!

REGIO - Dansen, eten en ontdekken: de festivals vliegen je dit weekend om je oren in de regio. Van Vijverpop in Zoetermeer tot het hip and happening Binckfestival aan de Haagse Binckhorst. Heb je meer een serieuze bui? Dan kun je naar de lezing over de Amerikaanse verkiezingen in de Rijswijkse Schouwburg van Charles Groenhuijsen. En als klap op de vuurpijl verloten we gratis kaartjes voor het feestje van de Argentijnse band Che Malambo in het Zuiderstrandtheater. Fijn weekend!
1.
       VISSCH Culinair Festival Scheveningen – 7 t/m 9 oktober

Men neme: een visje uit de Noordzee plus een wijntje, biertje of frisje plus muziek. Dit weekend bij de visafslag is de derde editie van het
Met foodtrucks, muziek, workshops en kookdemonstraties en natuurlijk een hoofdrol voor vis uit de Noordzee. Hier ga je je als een vis in het water voelen.
2.        Vijverpop 079, Zoetermeer – 8 oktober
Feest in Zoetermeer dit weekend! Vijverpop zet winkelcentrum Vijverhoek in de wijk Driemanspolder op zijn kop. Diverse bands, waaronder veel Zoetermeerse, treden op in het winkelcentrum. Met optredens van Robin Haijes (de winnaar van de Battle of the bands) en dé allroundband Pagaja. Entree en parkeren is gratis. Dat wordt swingen tijdens de weekboodschappen!
3.        I´M BINCK festival, Den Haag – 7 t/m 9 oktober
Ga mee op expeditie tijdens het I’M BINCK Festival! Een tourgide leidt je te voet, op de fiets, of in een boot rond door de Binckhorst. Met twaalf verschillende expedities is er genoeg keuze voor jong en oud. Het festival wordt vrijdag 7 oktober om 16.30 uur geopend in De Besturing. Daar kun je gratis bij zijn!
4.        Oudejaarsconference Claudia de Breij Leiden 6 t/m 8 oktober
Op 6, 7 en 8 oktober kun jij in de Leidse Schouwburg getuige zijn van een primeurtje. Claudia de Breij is namelijk de eerste vrouwelijke cabaretier ooit die de jaarlijkse oudejaarsconference in december mag verzorgen. Kan je niet wachten om terug te blikken op het afgelopen jaar? Dit weekend speelt ze hem alvast in Leiden!
5.        Lezing Amerikaanse verkiezingen Charles Groenhuijsen, Rijswijk – 8 oktober
Er is reuring in the land of the free and the home of the brave. De strijd der titanen – die van Hillary Clinton en Donald Trump – is losgebarsten. Amerikakenner Charles Groenhuijsen vindt de race onvoorstelbaar én onvoorspelbaar. Hij geeft er dit weekend een lezing over in de Rijswijkse Schouwburg. Interesting!
6.        Argentijnse mannen van Che Malambo Den Haag – 9 oktober
Een kakafonie van trommels, voetenwerk, klappen en gezang: in het Zuiderstrandtheater is dit weekend een Zuid-Amerikaans feestje aan de gang. De mannen van de Argentijnse band Che Malambo laten een indrukwekkende show zien en wij mogen kaartjes weggeven (!). Mail ons morgenochtend vóór 12.00 uur naar projecten@omroepwest.nl waarom jij naar de show wil en vergeet niet je gegevens erbij te zetten!
7.        Afrovibes Den Haag, 6 t/m 15 oktober
Tradition versus Modernity, dat is het thema van Afrovibes 2016! Van 6 tot en met 15 oktober strijkt het Afrikaanse Festival voor de dertiende keer tijdelijk neer in Den Haag. Geniet van trommels en traditionele dans, maar ook van jonge podiumkunstenaars met vernieuwende voorstellingen. De voorstellingen zijn te zien in theater De Nieuwe Regentes en Theater aan het Spui.