Instellingen

KNVB haalt eerste team van voetbalclub HMC uit competitie

© ANP
DEN HAAG - Het eerste team van voetbalvereniging HMC is donderdag door de KNVB uit de competitie gehaald. Volgens de tuchtcommissie is aangetoond dat spelers van de Haagse club in september betrokken waren bij de mishandeling van een scheidsrechter. Omdat niet duidelijk is wie precies betrokken is geweest bij het incident wordt de club verantwoordelijk gehouden voor de mishandeling en volgt uitsluiting van het volledige team.
Secretaris Naim El Yousfi van HMC is teleurgesteld over de uitspraak van de tuchtcommissie. Volgens hem is niet duidelijk wie
heeft mishandeld. Hij kan niet zeggen of het iemand van HMC is geweest: 'De verdachte had een ontbloot bovenlijf. Er is niemand als dader aangewezen. Ook de tegenstander kon niet zeggen dat het een lid van HMC is geweest.' Maar de tuchtcommissie acht bewezen dat enkele spelers van HMC de scheidsrechter hebben geslagen, geschopt en bedreigd.
Door het besluit van de KNVB zijn alle spelers van het eerste team van HMC niet speelgerechtigd. In de ogen van El Yousfi worden door de straf nu onschuldige mensen bestraft. Het bestuur heeft donderdagavond overleg over de uitspraak van de tuchtcomissie. Dan wordt ook duidelijk of HMC tegen de straf in beroep gaat. Als gevolg van de uitsluiting degradeert het team overigens automatisch als eerste naar de vierde klasse. Daarnaast heeft HMC ook een boete opgelegd gekregen van 300 euro.