Ludieke actie tegen fietsparkeerverbod in centrum Den Haag

DEN HAAG - Bij café Rootz in de Grote Marktstraat in Den Haag is donderdagavond op een ludieke wijze gedemonstreerd tegen het fietsverbod dat begin deze week is ingegaan. Tientallen fietsers waren aanwezig bij de demonstratie en maakten tijdens de Fiets-Bel-Disco-demonstratie met hun fietsbel veel herrie en vinden dat er iets gedaan moet worden aan het te kort aan parkeerplaatsen.
Patrick van Aller is directeur van Rootz en organisator van de demonstratie: ‘Er zijn nu te weinig parkeerplaatsen voor de fietsen en de stallingen gaan ook nog eens veel te vroeg dicht’. De parkeervakken groter maken, de tijden van de stallingen verruimen en het plaatsen van meer nietjes, zou volgens van Aller het probleem terug kunnen dringen.
Alle fietsen die buiten de parkeervakken staan worden verwijderd door de gemeente. De fietsen kunnen dan, voorzien van een boete, weer opgehaald worden bij het fietsdepot op industrieterrein de Binckhorst.

'Stallingen langer open'

De gemeente is gevraagd of er een andere oplossing gevonden kan worden. 'Er wordt niet meer in de avond gecontroleerd, wellicht gaan de stallingen langer open en er zou een parkeervak komen bij uitzendbureau Randstad, maar dat is nog niet officieel en dat willen we vanavond doordrukken', besluit de horecaondernemer.