Hoogste politiebaas gaf baangarantie aan agenten arrestatie Mitch Henriquez

Mitch Henriquez wordt afgevoerd na zijn arrestatie
Mitch Henriquez wordt afgevoerd na zijn arrestatie
DEN HAAG - De vijf agenten die betrokken zouden zijn bij de arrestatie van Mitch Henriquez zouden sowieso niet ontslagen worden. Dat beloofde de voormalig hoogste baas van de Nationale politie, Gerard Bouman volgens NRC.
In een geheime mailwisseling zou de toenmalige korpschef tijdens bijeenkomsten van de politie een aantal toezeggingen hebben gedaan. Eén daarvan was dus dat de betrokken agenten zich geen zorgen hoeven te maken om hun baan. De agenten kregen de garantie dat zij hun baan konden behouden, ‘wat er ook gebeurt’.
Daarnaast zouden de vijf betrokken agenten per direct hun politiepas terugkrijgen waardoor zij weer toegang kregen tot het bureau en weer konden sporten in de fitnessruimte. Ook zouden de ‘financiële gevolgen van de buitenfunctiestelling worden teruggedraaid’, meldt de krant.

Volledige salaris terug

Volgens de NRC erkent de politie dat de vijf geschorste agenten inderdaad hun volledige salaris hebben gekregen, inclusief toelagen. Dit terwijl de chef van de politie Eenheid Den Haag, Paul van Musscher, de agenten buiten functie stelde en hen als verdachten aanmerkte.