OM eist 2,5 jaar cel tegen vader doodgeschudde baby Jayden

© Adrian Dressler (Flickr
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van 2,5 jaar tegen de 48-jarige vader van baby Jayden uit Den Haag. Het jongetje overleed in 2012 vijf weken na zijn geboorte. De officier van justitie meent dat de verdachte zijn zoontje te hard geschud zou hebben.
Het kindje zou door geweld van buitenaf om het leven gekomen zijn. Artsen stelden na zijn overlijden vast dat Jayden door hersenletsel en interne bloedingen was overleden. De verwondingen moeten kort voor zijn dood zijn ontstaan. Een agent die op de 112-melding van de ouders afkwam zag bloed rond een neusgat van de baby.
De Haagse rechtbank heeft al verschillende zittingen gehouden over de zaak. Vorig jaar mei ontkende de vader tijdens het verhoor door de rechters dat hij het kind had geschud. Op de slotzitting vrijdagochtend kwam de officier van justitie tot de conclusie dat de vader toch het dodelijke letsel moet hebben toegebracht. 'Niemand anders heeft zich beziggehouden met de verzorging van Jayden die nacht', zegt het OM.