Documentaire van kinderen Paul Krugerschool in première in Filmhuis Den Haag

DEN HAAG - De documentaire die leerlingen van de Paul Krugerschool in Den Haag gemaakt hebben voor het Indian Filmfestival is vrijdag in première gegaan in het Filmhuis Den Haag. Voor het project hebben zij met ouderen uit een woonzorgcentrum in de Haagse wijk Transvaal gesproken. De inhoud van die gesprekken hebben de kinderen omgezet in zelfgemaakte animaties om in de korte film te verwerken.
In de documentaire wordt de kijker meegenomen in de ontmoetingen tussen de kinderen en de ouderen. De initiatiefnemer van het project en eveneens directeur van het Indian Film Festival is Ricardo Burgzorg. Zijn doel is om jong en oud samen te brengen en een uitwisseling tussen de twee generaties tot stand brengen.
De begeleidend docent van de Paul Krugerschool is blij met het eindresultaat en kijkt terug op een geslaagd project. 'De ontmoetingen van de kinderen met de ouderen is echt één van de hoogtepunten van dit alles. De kinderen hebben bij het maken van de documentaire hun talenten goed getoond', zegt docent Marco Schippers.