Gemeente Den Haag verwacht geen sluitende begroting ADO: toch goedkeuring

Exterieur ADO-stadion
Exterieur ADO-stadion © Laurens Lindhout
DEN HAAG - De gemeente Den Haag verwacht dat ADO Den Haag haar begroting over het derde kwartaal van dit boekjaar niet sluitend kan krijgen. Op basis van de verwachte cijfers meldt het college van burgemeester en wethouders een tekort van 500.000 euro.
Toch keurt het stadsbestuur de begroting van ADO wel goed. De Haagse club heeft wel een positief eigen vermogen van 1.6 miljoen euro.
In de begroting van het seizoen 2015-2016 ging ADO Den Haag uit van een bedrag van 15,3 miljoen euro aan inkomsten en uitgaven en daarmee een neutraal resultaat. Het verwachte tekort is een verbetering ten opzichte van de prognoses na het eerste en twee kwartaal. Toen werd respectievelijk een tekort van 1,5 miljoen (na het eerste kwartaal) en 700.000 euro (na het tweede kwartaal) verwacht.

Hogere transferinkomsten

Het grote verschil van verwachte inkomsten tussen de begroting en de kwartaalrapportages wordt voornamelijk veroorzaakt door hogere transferinkomsten dan voorafgaand aan het seizoen werd begroot. Het uitgavenverschil wordt veroorzaakt door toegenomen salarissen.
Ondanks het verwachte tekort heeft ADO Den Haag wel een positief eigen vermogen van 1.6 miljoen euro. De hoofdoorzaak hiervan is een extra financiële bijdrage van grootaandeelhouder United Vansen. ADO Den Haag moet haar cijfers over het derde kwartaal voor eind oktober indienen, tot die tijd geeft de club geen commentaar over het derde kwartaal.