Toeristen bestolen van rugzak op Den Haag Centraal

DEN HAAG - Twee dieven werken slim samen om een rugzak vol waardevolle spullen van een aantal toeristen te stelen. Een vrouw wordt afgeleid terwijl haar man treinkaartjes aan het kopen is. Van dat moment maken de dieven gebruik.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 11 oktober. Meer zaken zijn
te vinden.
Een buitenlandse man en vrouw zijn op woensdag 22 juni op het centraal station in Den Haag. Ze hebben hun zoontje in een buggy en een paar grote koffers bij zich. De vrouw blijft met het kind en de bagage in de hal staan, terwijl haar man treinkaartjes gaat kopen.
De vrouw wordt aangesproken door iemand die in het Engels vraagt waar hij een kaartje kan kopen. Op het moment dat de vrouw hem dat uitlegt, pakt iemand anders snel de rugzak die naast de koffers staat. Hij loopt er vervolgens snel mee weg. Ook de andere man verdwijnt. In de tas zaten paspoorten, laptops, camera’s, een telefoon en nog wat persoonlijke spullen.

Signalementen

Helaas is de man die de tas pakt niet goed te zien. Hij is helemaal in het zwart gekleed. Zijn handlanger is getint, bijna kaal, 35 tot 45 jaar oud en hij draagt een zwarte jas met daaronder een zwart wit gestreept t-shirt en een beige driekwartbroek. Misschien zegt de combinatie van de twee u  iets.

Herkent u de mannen?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem