Staatssecretaris Martijn van Dam opent visfestival VISSCH

DEN HAAG - Met het openen van een oester heeft staatssecretaris Martijn van Dam vrijdag de derde editie van het Visfestival VISSCH geopend. Het festival op de Scheveningse visafslag duurt nog tot en met zondag.
Doel van Culinair Visfestival VISSCH is de Noordzeevis uit Scheveningen in de spotlight te zetten. Staatssecretaris Martijn van Dam benadrukt het belang van deze vis: ‘Nederlanders eten relatief weinig vis, en nog minder Noordzeevis. Het is de moeite waard van Noordzeevis net zo’n bekend en geliefd product te maken als Nederlandse kaas of stroopwafels’.
De staatssecretaris mocht niet alleen met oesters aan de slag. Voorafgaand aan de opening volgde Van Dam een workshop vis fileren en garnalen pellen. Hij werd hierbij geassisteerd door een aantal kinderen.

Gratis toegankelijk

Bezoekers kunnen op het gratis toegankelijke festival proeven van Noordzeevis uit Scheveningen in allerlei vormen, bereid door chefs van verschillende foodtrucks en restaurants. Daarnaast is er iedere avond live muziek, zijn er speciale visworkshops voor kinderen en kookdemo’s van gerenommeerde Haagse chef-koks.