Brand in restaurant in centrum van Delft onder controle

Restaurant Bierfabriek in Delft
Restaurant Bierfabriek in Delft © Regio15
DELFT - Het centrum van Delft is zaterdagavond in de greep geweest van een grote brand in restaurant de Bierfabriek aan de Burgwal. De meeste mensen konden via de begane grond het pand verlaten maar drie mensen die zich op de bovenste verdieping bevonden, zijn door de brandweer met een hoogwerker in veiligheid gebracht.
De brand brak rond half acht uit in het restaurant dat op dat moment vol met eters zat. Vermoedelijk ontstond deze in het afzuigkanaal bij de keuken op de begane grond. Omdat het afzuigkanaal door het hele pand gaat, moest de brandweer het kanaal op diverse plaatsen slopen om de brand onder controle te krijgen.
Een aantal personen is door ambulancemedewerkers nagekeken maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Een woning en een aantal in de buurt liggende horecagelegenheden werden uit voorzorg ontruimd. Ook werd de Burgwal afgesloten voor verkeer.  
Brandweerlieden van verschillende korpsen uit de regio hielpen mee de brand te bestrijden. Rond half elf 's avonds meldt de brandweer dat het erop lijkt dat de brand onder controle is.