'Vernieuwd Dutch Water Dreams moet in voorjaar 2017 opengaan'

ZOETERMEER - Het 'Aziatisch-Arabische' themapark dat op de locatie van Dutch Water Dreams in Zoetermeer moet komen, gaat in het voorjaar van 2017 open. Dat laat Rakesh Jagai van AsiaArabia Leisure Developments (ALD) maandag weten.
ALD voert volgens Jagai de plannen uit namens een investeerder uit Dubai die het failliete wildwaterpark overneemt.
, zoals de nieuwe naam luidt, gaat bestaan uit een 'Waterworld, een Beach (Wedding) Island, een Fountain Lake, een Kidz Wonderland, (Business) Lounge/Club en Beauty & Shopping Fair'. Daarnaast komen er volgens Jagai 'Aziatisch-Arabische' horecagelegenheden.
'De plannen moeten nog verder uitgewerkt worden, maar qua sfeer kan je denken aan de The Dubai Fountain', zegt Jagai. De Dubai Fontein is een water-kunstwerk van 275 meter breed en het water wordt ruim 150 meter omhoog gespoten. 'Het themapark is geïnspireerd op de Aziatische en Arabische wereld, maar het wordt aantrekkelijk voor een breed publiek.' Curator Frederik Barthel zei eerder deze maand dat de nieuwe attractie een 'Dutch Water Dreams Plus' wordt; een wildwaterbaan met daarnaast andere activiteiten.

Gemeente Zoetermeer

Volgens Jagai wil de investeerder uit Dubai nog niet bekend worden gemaakt. Zijn eigen onderneming investeert niet in het park, dat dus komend voorjaar klaar moet zijn. Dat wordt nog een hele klus, zegt Jagai. Zo moet de 'Flowriders Area', waar bezoekers konden surfen of 'flowboarden', afgebroken worden. Jagai wil niet zeggen hoeveel geld er in het park geïnvesteerd wordt.
De gemeente Zoetermeer is blij dat Dutch Water Dreams een nieuwe bestemming krijgt die 'grotendeels hetzelfde is als voorheen', zegt een woordvoerder. De gemeente was een van de schuldeisers van het failliete wildwaterpark.

400.000 euro

Volgens de woordvoerder krijgt Zoetermeer een deel van het bedrag terug: 167.500 euro plus rente. Dat is de achterstallige erfpachtcanon over de afgelopen vijf jaar. Op terugbetaling van de erfpachtschulden van het jaar 2011 en daarvoor - ruim 400.000 euro - rekent de gemeente niet meer. Volgens de woordvoerder heeft verder procederen tegen het failliete bedrijf 'weinig zin'.
Wel zal de gemeente controleren of de nieuwe eigenaar aan alle eisen voldoet om de vereiste vergunningen te krijgen. Dutch Water Dreams ging in september 2015 failliet.