81-jarige vrouw raakt veel geld kwijt na pinpasdiefstal in Delft

DELFT - Terwijl een 81-jarige vrouw uit Delft haar boodschappen afrekent, wordt haar pincode afgekeken. Als het drie dieven daarna ook lukt om haar portemonnee te stelen, kan er veel geld van haar rekening gehaald worden. Er zijn duidelijke bewakingsbeelden waarop de werkwijze van de dieven goed is te zien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 11 oktober. Meer zaken zijn
te vinden.
Het slachtoffer doet op zaterdag 4 juni boodschappen bij een winkel aan de Papsouwselaan in Delft. Op het moment dat ze bij de kassa staat, komen er twee vrouwen en een man binnen. Eén van de vrouwen en de man gaan achter haar in de rij staan, de derde blijft voor de kassa wachten.
Op het moment dat de 81-jarige haar pincode intoetst, stelt één van de vrouwen een vraag aan de caissière, zodat die wordt afgeleid. De man kan dan ongestoord meekijken bij het intoetsen van de pincode. Dan moet de pinpas nog worden gestolen, maar in de winkel lukt dat nog niet.

Afleiding

Mevrouw gaat naar haar fiets die buiten staat en pakt haar tas in. Eén van de vrouwen komt op haar af en stelt haar een aantal vragen. De man komt er ook bij staan en op dat moment doet de andere vrouw een greep in haar tas. Ze haalt de portemonnee er uit en de drie vertrekken.
Het slachtoffer komt er pas thuis achter dat haar portemonnee weg is. Er is dan al 1000 euro van haar rekening gehaald. Op beelden is te zien dat dat wordt gedaan door één van de vrouwen die ook bij de diefstal was betrokken. Ze heeft tijdens het pinnen een hoofddoek om en een zonnebril op.

Herkent u de vrouwen en de man?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem