West Wekker: Reddingsactie in Meelfabriek en Picasso in Scheveningen

Museum Beelden aan Zee / Michel Sima, Picasso and the owl, 1946 ©Michel Sima/Bridgeman Images
DEN HAAG - Goedemorgen, we praten je bij over de afgelopen uren. De brandweer moest in Leiden al abseilend een man redden die in de Meelfabriek van een dak was gevallen. En in Museum Beelden aan zee opent vandaag een tentoonstelling met werk van Picasso.
1.

Een bijzondere reddingsactie voor brandweerkorpsen uit Leiden en Utrecht. In de voormalige Meelfabriek in Leiden was iemand op het dak geklommen en 'meters' naar beneden gevallen. De brandweer moest al abseilend het slachtoffer redden.
2. Picasso in Museum Beelden aan Zee
Een bijzondere tentoonstelling is vanaf vandaag te zien in Museum Beelden aan Zee. De tentoonstelling bestaat uit 64 kunstwerken van Picasso. Er zit veel werk bij dat nooit eerder te zien was in Nederland.
3. 'Ex-IS'er in heropvoedingskamp Syrië is Reda Nidalha uit Leiden'
De Nederlandse ex-IS'er die in een Syrisch heropvoedingskamp zit, is de Leidse 22-jarige jihadist Reda Nidalha, maakte de NOS woensdag bekend. De jongen is teleurgesteld in IS en zit al maanden in een kamp bij de grens met Turkije, in de hoop dat hij terug naar huis kan. De rebellen willen hem echter alleen laten gaan als ze de Leidenaar kunnen overdragen aan Turkije of Nederland.
4. Nieuw album Anouk verschijnt op 21 oktober
Het elfde studioalbum van de Haagse zangeres komt er aan: 'Fake it till we die'. Het is de tweede cd dit jaar, na 'queen for a day', en hij is gemaakt met dezelfde producers, uit Zweden. Wie nu al de elf liedjes bestelt maakt kans op een ontmoeting met de zangeres als ze optreedt in de Ziggo Dome.
Weer. Na een redelijk zonnige ochtend neemt de bewolking toe. Het blijft fris met twaalf graden en een schrale oostenwind.
Vanavond op TV West
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio. Van de Kaart is vandaag in De Lier. Met een stofzuigende Kees, een meisje van 9 met een donorhart en 600 oldtimers bereiken de drie het eindpunt waar hartelijke Linda staat: groot fan van het programma.

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.