Verzet tegen aanleg van nieuwe Duinpolderweg tussen A4 en N206

Uitlaatpijp. Archieffoto
Uitlaatpijp. Archieffoto
DEN HAAG - De Statenfractie van 50PLUS Zuid-Holland is een campagne begonnen om de aanleg van de Duinpolderweg tegen te houden. Een petitie van de partij op internet om de nieuwe verbindingsweg tussen de N206 en de A4 in de Duin- en Bollenstreek te schrappen, kan in korte tijd rekenen op 500 steunbetuigingen.
'Het kan niet zo zijn wij in de Bollenstreek natuur moeten opofferen, omdat de stadsregio Amsterdam wil groeien,’  aldus de 50PLUS-Statenlid John Struijlaard. Hij verbaast zich ook over de grote rol die de provincie Noord-Holland speelt. 'Het grootste
ligt in Zuid-Holland, dan is het vreemd dat Noord-Holland hier 'in charge' is.'
Nog vreemder vindt Struijlaard het  dat de stadsregio Amsterdam alle onderzoeken naar de realisatie van de Duinpolderweg heeft betaald en bovendien een terugbetalingsverplichting bij de provincie Noord-Holland heeft afgedwongen. 'Gelden hier nu de belangen van de stadsregio Amsterdam of van de Duin- en Bollenstreek?,' vraagt hij zich af.

Noodzaak ontbreekt

50PLUS stelt dat nut en noodzaak voor de aanleg van de Duinpolderweg voor de Bollenstreek volledig ontbreekt. De fractievoorzitter: 'De Duinpolderweg heeft juist een aanzuigende werking, waardoor de verkeersdrukte in de dorpskernen van Bennebroek, Vogelenzang, Hillegom, De Zilk en Heemstede alleen maar zal toenemen.'
Bovendien vreest de partij dat de Duinpolderweg de weg vrijmaakt voor ‘Bollenstad’: grootschalige woningbouw in de Duin- en Bollenstreek. 'Dat moeten we niet willen,' aldus de fractieleider.