Prinses Beatrix opent Nationaal Schoolontbijt in Hortus botanicus Leiden

Prinses Beatrix kijkt naar rijtour Gouden Koets Prinsjesdag.
Prinses Beatrix kijkt naar rijtour Gouden Koets Prinsjesdag. © ANP
LEIDEN - Prinses Beatrix opent dit jaar het Nationaal Schoolontbijt. Dit doet ze 7 november in de Hortus botanicus in Leiden, waar ze aan tafel gaat met leerlingen van Leidse basisscholen. De prinses is beschermvrouwe van Jantje Beton, de stichting waar het dit jaar bij het Nationaal Schoolontbijt om draait.
Het Nationaal Schoolontbijt richt zich op het verbeteren van ontbijtgedrag van basisscholieren en wordt voor de veertiende keer georganiseerd. Tijdens Het Nationaal Schoolontbijt krijgen ruim 520.000 kinderen op meer dan 2.700 basisscholen les over gezond ontbijten. Voor het ontbijt zijn pakketten samengesteld die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.
Ieder jaar kiest de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat een donatie ontvangt. Dit jaar is dat goede doel Jantje Beton. Die stichting komt op voor het recht van alle kinderen in Nederland om dagelijks vrij en avontuurlijk buiten te spelen en te bewegen. Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe.