Coming oudjes: verpleeghuis De Eshoeve viert Coming Out Dag met Roze Parade

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Een Roze Parade met roze champagne, een hondenshow op roze catwalk: verpleeghuis De Eshoeve deed vandaag ook mee aan de Internationale Coming Outdag.
De Eshoeve is één van de locaties van Haagse Wijk- en Woonzorg HWW. Het huis behaalde in 2014, 2015 en 2016 het Roze Loper certificaat in het kader van het project Goede betrekkingen in de zorg- en leefomgeving'. Dat is erop gericht om uitsluiting van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) bewoners en wijkgenoten aan te pakken en om te buigen tot initiatieven die de veiligheid en sociale acceptatie van LHBT-ouderen verbeteren.
Op Coming Out Dag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender openlijk uiitkomt voor zijn of haar seksuele voorkeur. De Eshoeve vierde dat met de Roze Parade: een gevarieerd programma aan kunst, theater en muziek, aangeboden door gastvrouw Patsy Stonehedge. Het evenement was bedoeld voor alle inwoners van Den Haag en daarbuiten.