Schietincident Noordwijk: vijftal aangehouden

NOORDWIJK - Drie mannen en twee vrouwen zijn woensdagochtend aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn bij een schietincident dat 28 januari plaatsvond in Noordwijk.
Bij dat
op de Koningin Astrid Boulevard werd een
geraakt. Hij liep rond 21.00 uur met zijn 15-jarige zoon over het fietspad door de duinen, toen hij een man voor een grote donkere auto zag staan.
Die man schoot op hem, stapte in de auto en reed daarna weg. Het slachtoffer moest naar een ziekenhuis, maar hij maakt het nu naar omstandigheden goed.

Verschillende vuurwapens in huis

De recherche kwam de verdachten op het spoor na sporenonderzoek en via camerabeelden. De verdachten zijn een 50-jarige Noordwijker, een 39-jarige Rijnsburger, een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 52-jarige vrouw uit Voorhout en een 31-jarige vrouw uit Noordwijk. In het huis waar de vrouwen werden aangehouden, zijn verschillende vuurwapens gevonden. De verdachten zijn na verhoor vrijgelaten, evenals de 39-jarige Rijnsburger.
De Noordwijker en de man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn inmiddels voorgeleid en vastgezet. Het onderzoek gaat verder.