Inwoners Den Haag praten mee over wie nieuwe burgemeester wordt

DEN HAAG - Inwoners van Den Haag kunnen meedenken over het profiel dat de nieuwe burgemeester van de stad moet hebben. Zij kunnen per e-mail aangeven wat zij belangrijke eigenschappen vinden voor de nieuw te benoemen burgemeester.
Hagenaars kunnen voor 28 november mailen naar burgemeester2017@denhaag.nl, voorwaarde is wel dat dat niet anoniem gebeurt. Met deze aanpak wil de gemeenteraad burgers betrekken bij de keuze voor de nieuwe burgemeester. De raad zegt dat de meningen ook daadwerkelijk mee worden genomen in de selectie van een nieuwe kandidaat.
Mensen die niet in de gelegenheid zijn om via internet te reageren, zijn op 9 november welkom in het Theater aan het Spui. Daar kunnen inwoners inspreken tijdens een bijeenkomst die gaat over de nieuwe burgemeester. Op die manier wil de raad aan iedereen de mogelijkheid bieden mee te praten over de profielschets.

17 november profiel officieel

Online reageren kan nog tot vrijdag 28 oktober. Vervolgens wordt op donderdag 17 november de profielschets in een raadsvergadering, in overleg met de commissaris van de Koning, vastgesteld.
Wil je ook je mening geven over de nieuwe burgemeester? Ga naar de webpagina van de gemeente Den Haag voor alle informatie.