Instellingen

Man maakt flinke val bij Meelfabriek, brandweer redt hem al abseilend

Abseilende brandweer bij reddingsactie gebouw oude Meelfabriek Leiden.
Brandweer redt man die van grote hoogte, op 12e etage valt. © AS Media
LEIDEN - Een bijzondere reddingsactie voor brandweerkorpsen uit Leiden en Utrecht. In de voormalige Meelfabriek in Leiden was iemand op het dak geklommen en 'meters' naar beneden gevallen. De brandweer moest al abseilend het slachtoffer redden.
In de nacht van woensdag op donderdag klommen twee personen over hek van het afgezette bouwterrein. Ze klommen op het dak. Eén persoon viel daar rond half vijf af en kwam op de twaalfde verdieping van een ander pand terecht.  
De man lag op op ongeveer zeventig meter hoogte. Er moest een gespecialiseerd hoogtereddingsteam uit Utrecht komen om het slachtoffer te vervoeren. Met ladders kon de man niet bereikt worden en doordat het pand vol zat met 'kruip-door, sluip-door'ruimtes, was inzet van een brancard ook geen optie. Het slachtoffer is abseilend naar beneden gebracht. Tekst loopt door na tweet.


Daar werd de man overgedragen aan de ambulance. Hij heeft een gebroken been en is onderkoeld. De tweede persoon was ongedeerd. De twee mensen zouden foto's hebben willen nemen van 'Leiden by night'.  
De Meelfabriek is een industrieel complex op de hoek van de Oosterkerkstraat en de Zijlsingel in Leiden. Het complex bestaat uit dertien gebouwen, waaronder een ketelhuis, silo's, gebouwen voor meelbewerking, een pakhuis en een kantoor met dienstwoning en fietsenstalling. De fabriek wordt niet meer gebruikt, een projectontwikkelaar bouwt er woningen.