Einde voor voetbalvereniging HSV Escamp

© Henk Welink
DEN HAAG - Het doek lijkt te vallen voor de Haagse voetbalvereniging HSV Escamp. De voetbalclub mag per direct geen gebruik meer maken van de gemeentelijke sportvelden. De vereniging heeft een huurschuld bij de gemeente Den Haag. Dat schrijft de Haagse wethouder van Sport Rabin Baldewsingh in een brief aan de commissie samenleving.
'Ik ben namelijk niet langer bereid een sportpark aan een vereniging beschikbaar te stellen die haar verplichtingen herhaaldelijk niet nakomt, ondanks aanmaningen daartoe', schrijft Baldewsingh. De club had tot 10 oktober gekregen van de wethouder om de schulden, die zelfs nog uit 2013 dateren, te voldoen. Daarna droeg hij de betalingsachterstand over aan de deurwaarder.
De KNVB is ingelicht over de ontstane situatie. De bond heeft laten weten achter de aanpak te staan die de gemeente Den Haag ten aanzien van betalingsachterstanden heeft.

Voetballen

De wethouder probeert de leden van de zwaar geplaagde voetbalclub nog wel ergens anders te laten voetballen. 'Ik zal in overleg treden met de KNVB om te bezien hoe de leden van HSV Escamp desgewenst onderdak kunnen krijgen bij (een) andere vereniging(en).'
In het voorjaar van 2016 moesten de voetbalclubs VCS en HSV Escamp, in hun ogen gedwongen door de gemeente Den Haag, verplicht samenwerken. Volgens verantwoordelijk wethouder Rabin Baldewsingh was een fusie broodnodig omdat VCS en HSV Escamp steeds minder leden kregen. De clubs waren te klein geworden waren voor het complex dat ze huurden. Ook hadden beide clubs betalingsachterstanden.

Ledenvergadering

Het bestuur van de voetbalvereniging heeft alle leden opgeroepen naar een buitengewone algemene ledenvergadering te komen, die gepland staat voor 27 oktober. Die vergadering zou gaan plaatsvinden in de kantine van HMSH aan de Vrederustlaan in Den Haag.
HSV Escamp onstond in 2005 uit een fusie van VIOS, Cromvliet en Lens.  
HSV Escamp is niet de eerste voetbalclub in onze regio die in de financiële problemen zit. In augustus viel het doek voor Haaglandia in Rijswijk.  De club had een huurachterstand van 78.000 euro  bij de gemeente Rijswijk en kwam de betalingsregeling niet na.