5 tips om je huis snel te verkopen

DEN HAAG - Het is een spannende periode als je huis te koop staat. Krijg je veel bezichtigingen of blijven de kopers uit. NVM-makelaar Wim Korff de Gidts geeft 5 tips om de verkoop van je huis te bevorderen.
1. Vraagprijs
Het is natuurlijk belangrijk om een goede vraagprijs te bepalen. Laat je daarvoor uitgebreid informeren door je makelaar en bespreek daarnaast ook de verkoopstrategie. Als er een zelfde huis te koop staat, kan het in je voordeel werken om te vragen hoe het verkoopproces daar verloopt. Dit is belangrijke informatie voor het bepalen van de vraagprijs van jouw huis.

2. Foto's
Goede foto's zijn ontzettend belangrijk om je huis snel te verkopen. Tegenwoordig zitten veel potentiele kopers dagenlang op Funda te speuren naar hun droomhuis. Ze kijken allereerst naar de foto's, als die aanspreken gaan ze pas de tekst lezen. Maar wat zijn dan goede foto's? Zorg ervoor dat alles opgeruimd is en haal alle kleine dingen en spullen weg. Dit zorgt voor onnodige onrust op de foto's en dit spreekt de kopers niet aan.

3. Informatie
Zorg dat alle informatie over je huis compleet is. Plattegronden geven bijvoorbeeld een goed beeld van de ruimte voor de potentiele koper. Het is ook verplicht om het energielabel van je woning te vermelden. Als extra service zou je ook alvast een bouwtechnisch rapport kunnen aanvragen. Dit zorgt voor een versnelling van de verkoop. Hoe duidelijker alle informatie, hoe succesvoller het verkoopproces.

4.Publiciteit
Funda is dé website om je huis te verkopen, dus zorg dat je huis in ieder geval daarop te vinden is. Binnen de site heb je daarnaast meerdere tools om je huis extra te promoten. Daarnaast kan je social media inzetten. Deel de link bijvoorbeeld op Facebook en Twitter en vraag je vrienden het te delen, er kan maar net die ene geinteresseerde bijzitten.

5. Bezichtigingen
De eerste indruk van een huis is nog steeds het belangrijkst! Zorg dat alles opgeruimd en schoon is. Haal een doekje over de ramen, zorg dat alle lampen het doen met de donkere dagen. Daarnaast kan een bosje bloemen op tafel ook net voor dat extra beetje sfeer zorgen. Ruim ook buiten je huis op. Haal het balkon leeg en zorg dat de tuin er mooi bij staat.
Meer over dit onderwerp:
WOONWEEK WONEN & VERHUIZEN VERHUIZEN
Deel dit artikel: