Stoere Luc (14) verjoeg horrorclown: 'Hij zei au, au, au en rende toen weg'

DELFT - Luc ter Weijden kan vanaf nu door het leven als 'Horrorclownverjager'. De 14-jarige Delftenaar kwam woensdagavond met zijn broertje tijdens het uitlaten van de hond een man in een clownspak tegen in de Theresiastraat. De clown viel Luc aan, maar na een paar klappen van de tiener ging de enge clown er snel vandoor.
'Het was wel heftig. Mijn hand is nu helemaal dik, dus ik heb hem wel hard geraakt', zegt Luc. 'Ik schopte hem eerst op de grond en sloeg hem toen nog een paar keer. Hij zei au, au, au en rende toen weg.' De horrorclown was volgens Luc 'in ieder geval boven de twintig jaar oud.'
De meeste jongens van de leeftijd van Luc zouden waarschijnlijk wegrennen. Luc niet, want hij doet al bijna zijn hele leven aan zelfverdediging. 'Al sinds ik kan lopen doe ik samen met mijn vader aan vechtsport. Ik kickbox al sinds mijn derde, dus ik denk dat ik daarom juist op hem af ben gerend', zegt Luc.

Achter hem aan

Nadat de clown opstond en wegrende, ging Luc nog een keer achter hem aan. Zonder succes. Luc: 'Hij was erg snel en was toen weg. Ik ben naar huis gegaan en toen heeft mijn moeder de politie gebeld.' Van de clown ontbreekt sindsdien ieder spoor.