Hoera Herfstvakantie! 15 tips om leuke dingen te doen met je (klein)kind.

REGIO - Hallo Herfstvakantie! De eerste acht weken van het schooljaar zitten erop. Hoogste tijd voor een vakantieweek tjokvol leuke dingen. Samen met Kidsproof hebben we ze voor je op een rij gezet: de 15 állerleukste tips om er samen met je (klein)kids op uit te gaan in onze mooie regio!
1. Festival de Betovering, Den Haag – 14 t/m 23 oktober

450 voorstellingen en workshops op 50 locaties in Den Haag: de Betovering is een
. Die kunnen tien dagen lang genieten van al het moois dat kunstenaars en theatermakers hebben gemaakt. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag! Duik in het programma en kies iets leuks.

2. T-Rex in Town Naturalis Leiden

Kom naar T-rex in Town in Naturalis en sta oog in oog met dé beroemde T-rex Trix! Naast Trix zijn er geweldige dinodingen te beleven. Bewegende dino's (net echt!), een dinolab, spuit digitaal je eigen graffiti-dino en fiets jij sneller dan Trix (of word je opgegeten)? WROAAAH! Tip: tickets zijn alleen online te koop.

3. Louis Knie, Malieveld Den Haag - 19 t/m 23 oktober

Het Oostenrijkse Circus Louis Knie is ein-de-lijk in Nederland! Mis het niet en kom ook naar de spectaculaire show. Bewonder bijzondere acrobaten uit allerlei delen van de wereld, menselijke piramides, clown Gilberto en snelle messenwerpers. Een absoluut hoogtepunt zijn de knappe Skyfighters: deze coureurs vliegen op crossmotoren door het luchtruim van het circus!

4. Nationaal archief Den Haag – 15 t/m 23 oktober

Wat een leuke workshops bij het Nationaal Archief deze vakantie. Zo ga je een fotoboek maken met een speciale vouwtechniek. Ook kun je leren hoe  je de beste Selfies maakt. Tijdens deze workshop leer je wat je kunt doen om leuk te kijken, hoe je zorgt voor een goede belichting en wat een goede hoek is. Of ga aan de slag met papier en maak je eigen papiergeld van echte geldsnippers.  

5. Binck vakantieplan Den Haag – 17 t/m 21 oktober

Aan de Haagse Binckhorstlaan kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar in de herfstvakantie gave workshops volgen. Van moderne dans tot breakdance, theaterlessen, yoga, maak je eigen tas, producten ontwerpen en Kung Fu.

6. Ayers Rock Grrriezelweekend Zoetermeer – 15 t/m 23 oktober

Grrriezelweekend: in het weekend van 21 oktober staat Ayers Rock in het teken van Halloween. En jij mag blijven slapen. Als je durft... Maar er zijn nog veel meer activiteiten om uit te proberen in de herfstvakantie: van klimmen en vlotbouwen tot boogschieten en sumoworstelen. Ook tof zijn het grottenparcours en het kampvuur. Wedden dat je hier geen genoeg van krijgt?

7. Speuren met honden, op diverse plekken in de regio – op afspraak

Leuk, leerzaam en lekker in de buitenlucht: ga schat zoeken met echte speurhonden! Natuurlijk is het belangrijk dat je goed samenwerkt met papa, mama, broertjes en zusjes. De speurhonden Chico en Camille van Chica helpen jullie met hun speurneuzen.

8. Ninja’s little gym Voorburg – 18 t/m 20 oktober

Lekker gymen met ‘De Super Ninja Club’ als thema. Dat avontuur organiseert The Little Gym voor kindjes van 3 tot en met 8 jaar. Het programma duurt 3 uur en is inclusief een gezond snackje en drinken. Wat we gaan doen is een combinatie van fysieke activiteiten, spelletjes, en knutselen. Kom je ook?

9. Gifspeurtocht bij Avonturia – Den Haag

Avonturia de Vogelkelder is een súper avontuurlijke dierenwinkel. Je ziet echt van alles: schildpadjes, vissen, spinnen. Ga op expeditie en zoek naar stokstaartjes, vleermuizen, slangen, spinnen ... Daarvoor moet je in de ontdekkingsgrot zijn. Spannend! Er is een heuse gifspeurtocht en je kunt goud zoeken en uilenballen pluizen.

10. Beleef en beweegweek Leiden – 15 t/m 23 oktober

In de herfstvakantie is de ‘Beleef en Beweegweek’ weer bij de 'De tuin van de smid' in Leiden! Trekvogels spotten, freerunnen, vuur maken, herfst-verrassingstocht, fruitmonstersmaken en nog veel meer creatieve en sportieve activiteiten. Reserveer snel je plekje en leef je uit.

11. Gratis Bubbelropes Leiderdorp  - 15 t/m 23 oktober

Hoe cool wil je het hebben? Hoog bovenin de Bubblejungle loop je een stoer parcours over banden en touwen. Natuurlijk ben je veilig gezekerd. BubbelRopes is helemaal vernieuwd en nóg uitdagender. Extra leuk: deze vakantie is bubbelropes gratis als je komt spelen in de BubbelStad!

12. Op spinnenjacht bij Boer en Goed, Zoeterwoude – 16 oktober

Met IVN Leiden op jacht naar spinnen! Brrrrr, eng...? Welnee! Een coole activiteit voor echte spinnenjagers en natuurknutselaars (ouders mogen ook meedoen!). Daarna nog even uitrazen in de natuurspeeltuin en je dag kan niet meer stuk.

13. Springkussenfestival Voorschoten - 18 oktober

Op dinsdag 18 oktober gaat het gebeuren: Sporthal de Vliethorst in Voorschoten wordt dan omgetoverd tot een groot springkussenparadijs! Met heel veel springkussens en springkastelen. Ook kan je een balletje trappen en wat dacht je van een échte stormbaan van 20 meter. Wel even online reserveren.

14. Olmenhorst - Lisserbroek

Je plukt je eigen appels en peren, maar er is meer…Heerlijk rondwandelen, in de speeltuin spelen, lekker vies worden, op het springkussen, speurtocht doen, ritje maken met de huifkar, ponyrijden en pijl en boog schieten. En dit jaar is er het Poppentheater De Zilveren Maan, leuk voor het hele gezin!

15. Dol Dwaze ponydagen Oude Ade – 17, 18, 20 en 21 oktober

Paardenmeisjes en jongetjes opgelet! De Dol Dwaze Ponydagen bij de Nieuwendijk Hoeve in Oud Ade komen er weer aan! Natuurlijk ga je ponyrijden, maar je gaat nog veel meer leuke dingen doen. Zoals knutselen, verkeersles, speurtochten en pony’s borstelen. Super tof voor kids tussen 6 en 12 jaar. Per dag te reserveren.