Outfit voor horrorclown vliegt de winkel uit

WATERINGEN - Terwijl er steeds meer discussie komt over de 'horrorclowns' die met enge maskers mensen op straat de stuipen op het lijf jaagt, lijkt een feestwinkel in Wateringen juist wel te varen bij deze trend. Feestwinkel 't Feesthuis heeft de hele etalage ingericht met 'horror clowns outfits'.
Volgens eigenaar Sander Nieuwenhuizen van 't Feesthuis loopt het al jaren storm. En niet alleen de outfits voor volwassenen doen het goed, ook kinderen blijken graag rond te lopen in een 'Scary Clown Costume'. Het is het meest gewilde verkleedpak.
Dit jaar kan 't Feesthuis de vraag bijna niet aan. Volgens Nieuwenhuizen staat die trend los van 'die paar gekkies' die nu ook volgens hem over de schreef gaan. De rage is overgewaaid uit Amerika waar de enge clowns die in allerlei speelfilms en op internet volwassenen en kinderen zoveel mogelijk angst proberen aan te jagen al jaren populair zijn.

Eigenaar niet verantwoordelijk voor daden van de 'horrorclowns'

Op diverse plekken in Nederland zijn 'horrorclowns' opgedoken die zelfs gewapend met mes of zaag achter hun slachtoffers aanzitten. In Delft pakte dit voor 'een grappenmaker' minder goed uit, de 'horrorclown' werd door zijn slachoffer, een 14-jarige jongen, met een rake klap tegen de vlakte geslagen.
De eigenaar van 't Feesthuis vindt niet dat hij verkeerd bezig is. Het is nou eenmaal niet zijn 'pakkie-an' wat zijn klanten met de kostuums en maskers doen.