Minister wil beruchte flessenhals A4 bij Leiden aanpakken

© ANP
LEIDEN - De beruchte 'flessenhals' op de A4 bij de afrit Leiden/Zoeterwoude-Dorp wordt aangepakt. Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen wil vijftig miljoen euro besteden om een derde rijbaan aan te leggen van ongeveer een kilometer.
De extra rijbaan moet ervoor zorgen dat er een eind komt aan de vele files en ongelukken, die vrijwel dagelijks plaatsvinden.
op de A4 bij Leiden en Leiderdorp: een hoofdrijbaan met twee rijstroken en een aparte parallelbaan naar Amsterdam. De weg gaat bij Leiden even van drie naar twee rijstroken en daarna komt het verkeer van die baan er weer bij.
Volgens een woordvoerder van Schultz van Haegen wordt de weg in beide rijrichtingen aangepast. De minister komt volgens het AD ook met maatregelen die gelijk uitgevoerd worden. Borden en bewegwijzering worden aangepast, zodat de weggebruiker meer informatie krijgt. Ook komen er extra camera's om incidenten sneller te kunnen registeren en de markeringen om de weg samen te voegen, verschuiven.