Plek nieuw NS-station Hazerswoude-Rijndijk definitief vastgesteld

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Het nieuwe treinstation in Hazerswoude-Rijndijk komt net buiten de wijk Rhynenburch, met een fietstunnel onder het spoor en een kruispunt met de Gemeneweg. Bijna driekwart van de raadsleden van de gemeenteraad in Alphen aan den Rijn vindt deze oplossing veilig genoeg, meldt mediapartner Studio Alphen.
Over de veiligheid was veel discussie omdat straks dagelijks zo’n 1000 fietsers het kruispunt met stoplichten moeten oversteken waar ook 10.000 auto’s per dag overheen razen. De schoolleider van middelbare school CSG Groene Hart Rijnwoude vreest zelfs dodelijke ongelukken.

Een kwart van de gemeenteraad deelde die zorg. Die partijen pleitten voor twee fietstunnels: één onder het spoor en één onder de Gemeneweg door. Omdat het treinstation dan dichter bij de woonwijk Rhynenburch komt te liggen, zijn daar de bewoners weer fel op tegen. Zij vrezen voor overlast en onveilige speelsituaties voor hun kinderen.

Geen andere variant

Een amendement om af te zien van een fietstunnel en in plaats daarvan het fietspad te verleggen ten westen van de Gemeneweg, waardoor fietsers op een alternatieve plek de Gemeneweg kunnen oversteken, haalde het niet.

Afbeelding

Zo komt het nieuwe treinstation eruit te zien.

LEES OOK: Treinen tussen Den Haag Centraal en Eindhoven op hogesnelheidslijn
Deel dit artikel: