Verlengde derde piste Snowworld Zoetermeer zaterdag open

Zo moet het eruit gaan zien.
Zo moet het eruit gaan zien. © Snowworld
ZOETERMEER - De verlengde derde piste van Snowworld in Zoetermeer gaat zaterdag open voor bezoekers. Er ligt dan genoeg kunstsneeuw waarop geskied en gesnowboard kan worden. 'Met de sneeuw gaat het prima. De laatste meters worden vrijdag voorzien', zegt Koos Hendriks, directeur van Snowworld op Radio West.
De sneeuwbaan gaat een paar weken later open dan gepland. 'De mooie maand september heeft ons parten gespeeld', vertelt Hendriks. Door het weer kon de sneeuw niet hard genoeg worden. Nu is het wel zover, ondanks dat het mooi weer wordt. Dat is alleen in de aanloop geweest. Zaterdag zullen we er geen last van hebben.'
De bouw van de langste en steilste piste bij Snowworld begon in mei na tien jaar gesteggel over de vergunning. De protesten waren zelfs zo heftig dat Hendriks meerdere malen overwogen heeft te stoppen met het project. 'Niet één maal, maar meerdere malen had ik geen zin meer in de weerstand', zei hij eerder.

Gevorderden

De baan is sneller en langer dan de twee bestaande banen, en is alleen toegankelijk voor gevorderde skiërs. 'Het is echt een rode piste', aldus Hendriks. Bovenaan komt nog een terras, met uitzicht over bijna heel West-Nederland, inclusief Amsterdam en Schiphol.