Nazomer keert terug: zondag bijna 10 graden warmer dan vrijdag

Herfst in Schipluiden
Herfst in Schipluiden © Gieny Westra
DEN HAAG - De laatste dagen voelt het erg koud aan buiten, maar zondag lijkt de nazomer even terug te keren. De temperaturen gaan flink omhoog en ook het zonnetje komt weer tevoorschijn. Dat voorspelt Omroep West-weerman Huub Mizee.
De eerste dagen van oktober zijn een stuk kouder dan normaal verlopen, maar de komende dagen komt de temperatuur juist weer boven normaal uit.
Zaterdagochtend is het nog wat druilerig met wat regen, al komt in de loop van de dag de zon er al steeds meer bij. De temperatuur komt waarschijnlijk uit op ongeveer 16 graden. Zondag zal het heerlijk aanvoelen buiten. 'De dag verloopt zonovergoten met wat sluierbewolking. Het wordt dan rond de 19 graden. De wind draait naar het zuidoosten en neemt flink af', zegt onze weerman.

Dagrecord?

Mogelijk sneuvelt daarmee het dagrecord van 16 oktober (19,4 graden). Zeer uitzonderlijk is het weer niet te noemen. In 2014 werd het op 18 oktober nog 22,2 graden.
En de rest van de herfstvakantie? Maandag is het al wat kouder met 17 graden, in de loop van de week komt de temperatuur uit rond de 15 graden. Daarbij wisselen zon, wolken en wat buien elkaar af.