Honderden miljoenen euro's extra voor bereikbaarheid Randstad-Zuid

Drukte in de file
File op de A20. © archief
DEN HAAG - Er gaat de komende jaren flink veel geld naar de infrastructuur in het zuidelijke deel van de Randstad. Doel van de investeringen is vooral om het reizen van, naar en door de regio efficiënter te maken.
Er gaat in totaal 200 miljoen euro naar de regio Rotterdam-Den Haag voor een pakket aan maatregelen om reizigers en goederen sneller en makkelijker op de plaats van bestemming te krijgen.
Eerder vandaag werd al bekend dat Minister Schultz van Verkeer 50 miljoen euro uittrekt voor de snelweg tussen Burgerveen en Leiden (A4). De weg wordt breder gemaakt om de doorstroming van verkeer makkelijker te maken.
Tot slot wil de minister versnelde uitvoering van de plannen om Knooppunt Gouwe, waar de A20 en de A12 samenkomen, en het traject naar Nieuwerkerk aan den IJssel, waar een beruchte 'flessenhals' in de snelweg opgelost moet worden.

Afspraken over uitgaven

De provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaan samen bekijken waaraan de € 200 miljoen euro voor Rotterdam-Den Haag besteed gaat worden. Hierover maken de partijen in het voorjaar van 2017 afspraken.