Drugsvangst bij inval Van der Vennestraat, café moet twee weken dicht

Politie met kogelvrije vesten op de Van der Vennestraat in Den Haag. © Regio15
DEN HAAG - Bij invallen in twee horecazaken aan de Van der Vennestraat in de Haagse Schilderswijk, zijn wapens, geld en drugs gevonden. Vier verdachten zijn aangehouden. Een van de cafés is op last van burgemeester Van Aartsen voor twee weken gesloten.
De politie had aanwijzingen dat er in de cafés drugs verhandeld werden. Een grootschalig onderzoek bevestigde deze vermoedens. Vrijdagmiddag werden de twee panden
Alle aanwezigen in de twee horecazaken werden gecontroleerd. Een 37-jarige Hagenaar had ponypacks en bolletjes drugs op zak. De drie andere verdachten zijn aangehouden voor het bezit van een mes, een groot geldbedrag in contanten en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Ploertendoder

Na het schoonvegen van de cafés zijn de panden doorzocht door agenten en speurhonden. Deze zoektocht leverde wapens, waaronder een ploertendoder, een aantal messen, een zwaard en een nepwapen op.
De omwonden van de binnengevallen cafés krijgen een brief van de politie met informatie over het doel van de actie en de resultaten.