Verstandelijk beperkte jongen (14) uit Delft terecht na grote zoekactie

© Pieter Kuipers, Omroep West
DELFT - De 14-jarige verstandelijk beperkte jongen Rick is weer terecht. De politie in Delft startte zaterdagmiddag een massale zoekactie, omdat de jongen bij het uitlaten van de hond wel erg lang wegbleef. Uiteindelijk is hij gezond en wel weer aangetroffen, meldt een woordvoerder.
De politie was met spoed naar de jongen op zoek, omdat hij dringend medicijnen nodig had. Een groot aantal politiemensen keek naar de jongen uit. Ook zochten veel mensen mee nadat er een Burgernet bericht was verstuurd. Omroep West verstuurde een zogeheten 'pushbericht' om mee te helpen zoeken.
De vader van de jongen was al lange tijd naar Rick op zoek geweest, maar kon hem niet vinden. Zijn zoon werd uiteindelijk aangetroffen bij de supermarkt van Jumbo aan de Dasstraat. Of hij zichzelf daar meldde, of dat iemand hem herkende na het opsporingsbericht, is niet bekend.

Spoedige hereniging

Volgens de politie wordt de verstandelijk beperkte jongen zo snel mogelijk weer herenigd met zijn ouders. Met de hond, een witte Engelse staffordterriër, gaat volgens de woordvoerder ook alles goed.
De supermarkt ligt op een kleine 20 minuten lopen van de plek waar de jongen voor het laatste was gezien, de Bikolaan in Delft. Wat Rick daar deed is niet bekend.
UPDATE 17.00 UUR: Volgens de politie is de jongen inmiddels herenigd met zijn ouders. De politie was de jongen zelf op het spoor gekomen, een agent trof hem bij de supermarkt aan. De hond bleek onderweg door Rick te zijn achtergelaten aan een paal. Een voorbijganger zag de hond en waarschuwde de politie.