'Droomdebuut': Haagse politieman presenteert eerste boek in Scheveningen

Pjotr Vreeswijk en John van den Heuvel.
Pjotr Vreeswijk en John van den Heuvel.
DEN HAAG - Haagse politieman Pjotr Vreeswijk debuteerde vandaag met zijn boek 'Masterplan' op Scheveningen. In bijzijn van vrienden, familie en collega’s, waaronder Commissaris van Politie Hanneke Lukács en winnaar van de Schaduwprijs 2016 Max van Olden, op Beachclub de Golfslag op Scheveningen.
In het spannende boek stelt geheim agent Alex De Klerck een onderzoek in naar een mysterieuze explosie in het grensgebied van Soedan waardoor een compleet dorp van de aardbodem verdwijnt. De Klerck reist met zijn team naar Khartoem en werkt daar samen met een lokale agent in een poging het mysterie op te lossen.
De boekpresentatie bij de Golfslag was voor schrijver Vreeswijk een logische keuze. Eigenaar Guido Venema en hij zijn al jaren bevriend. Toen het boek tussen hen ter sprake kwam werd al snel besloten de presentatie daar feestelijk te vieren. De aanwezigheid van misdaadverslaggever John van den Heuvel maakte dit feest natuurlijk nóg memorabeler: 'Dit is echt een buitenkansje. Helemaal te gek,' aldus een glunderende Vreeswijk.

Droomdebuut


Het 'droomdebuut' zoals hij het zelf noemt smaakt naar meer: in 2017 mogen we een vervolg verwachten van de avonturen van agent De Klerck.