West Wekker: dubbele steekpartij in Zoetermeerse Bossenbuurt en reddingsactie voor boederij

REGIO - Goedemorgen! Het is weer maandag, de start van een nieuwe week. Maar er is het afgelopen weekend veel gebeurd. Zo waren er twee steekpartijen op dezelfde middag in dezelfde buurt in Zoetermeer. En bewoners van de Delftse wijk Tanthof proberen een historische boerderij in hun wijk te redden. Dit is de West Wekker!

1. Onrust in Zoetermeerse Bossenbuurt na steekpartijen: 'Niet normaal dat dit zomaar kan'
Twee flinke steekpartijen op dezelfde middag in dezelfde buurt in Zoetermeer. Nee, het was geen fijne middag voor de bewoners van de Bossenbuurt. Ze zijn geschrokken van al het geweld in hun wijk.

2. Honderden omwonenden zetten handtekening om bijzondere Delftse boerderij te redden
Ruim 350 buurtbewoners in het Delftse Tanthof hebben hun handtekening gezet om een boerderij aan het Chilipad in Delft te redden van de ondergang. Voor de sloop van de boerderij is een vergunning aangevraagd, maar met de handtekeningactie, die mede is opgezet door de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Delfland (KNNV), hopen omwonenden het tij te keren.

3. Geen loslopende honden meer: Wethouder Oegstgeest wil best luisteren naar tegenstanders
Wethouder van Oegstgeest Jos Roeffen zegt open te staan voor reacties van boze hondenbezitters op zijn plan voor de herinrichting van de Klinkenbergerplas. Het Platform Hondenvrienden bood de wethouder donderdag al ruim 2400 steunbetuigingen tegen zijn plan aan. Na de herinrichting geldt een aanlijnplicht op ongeveer de helft van de verharde paden.

4. Hagenaar Khalid Choukoud wint strijd om Nederlandse titel bij marathonlopen
Met een tijd van 2.11,24 bij de Amsterdam Marathon won de Haagse marathonloper Khalid Choukoud zondag de strijd om de Nederlandse titel. Hij zat met zijn tijd wel een halve minuut bóven zijn persoonlijk record. Ruim vier minuten na hem finishte Koen Raymaekers als tweede Nederlander. Het brons in de nationale titelstrijd ging naar Wouter Jansen, die in zijn eerste marathon tot een tijd van 2.23,25 kwam.

5. Museum Voorschoten erkend museum na jarenlange strijd van 90-jarige voorzitter
De Stichting Museumregister Nederland heeft Museum Voorschoten opgenomen in het nationale Museumregister. En dat is een bijzondere mijlpaal voor dit kleine museum. Het is iets waar de inmiddels 90-jarige oprichter van het museum, Henk Wijckerheld Bisdom, al jarenlang op wacht.

Vanavond op TV-West
TV West Sport met analyses, interviews en reportages. Presentator Bart Nolles belicht ook andere sporten, sporters en sportevenementen in de regio. Vanavond blikken terug op de wedstrijd ADO – Ajax en de Tweede Divisiewedstrijden. VVV-trainer Maurice Steijn is in de studio te gast en we spreken Mike van Duinen die van de zomer bij Excelsior startte. Verder een gesprek met handbalster Sanne van Olphen en zeiler Niels Broekhuizen.

TV West Sport is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.
Meer over dit onderwerp:
WESTWEKKER
Deel dit artikel:

Reageren