Nabestaanden Hugo (9) willen nieuw onderzoek na dodelijk bootongeluk Reeuwijkse Plassen

REEUWIJK - De nabestaanden van de 9-jarige Hugo uit Reeuwijk die bij een bootongeluk om het leven is gekomen, willen dat het onderzoek naar de dood van het jongetje opnieuw wordt geopend. Ze doen aangifte bij het Openbaar Ministerie (OM).

Door de verklaringen van zeven nieuwe getuigen twijfelen de nabestaanden of Hugo wel om het leven is gekomen door een ongeval na een technisch mankement aan de boot. Dat concludeerde het OM eerder. Volgens advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra hebben de nieuwe getuigen verklaard dat er een klein jongetje aan het roer stond.

Eerder meldde het OM dat de boot op de Reeuwijkse Plassen in augustus bestuurd werd door een volwassen man. Het noodlottige ongeval zou zijn veroorzaakt door een technisch mankement. Dat spreken de nieuwe getuigen dus tegen.

Geraakt door de schroef

Op 25 augustus is Hugo met een ander gezin gaan varen op de Reeuwijkse Plassen in Reeuwijk. Hij viel overboord waarna hij werd geraakt door de schroef van de boot. Het 9-jarige jongetje raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.

LEES OOK: 'Het gegil was aan de overkant te horen'; verslagenheid in Reeuwijk na dood van Hugo (9)
Meer over dit onderwerp:
BOOTONGELUK REEUWIJKSE PLASSEN AANGIFTE
Deel dit artikel:

Reageren