Directeur: 'Nieuwe baan SnowWorld niet mooi? Dan kijk je gewoon de andere kant op'

derde baan Snowworld in aanbouw
derde baan Snowworld in aanbouw
ZOETERMEER - 'Je hoeft er niet naar te kijken, als je iets niet leuk vindt dan kijk je gewoon de andere kant op.' Dat zei directeur Koos Hendriks van SnowWorld maandagochtend op Radio West. Hij reageert daarmee op kritiek van sommige omwonenden, die vinden dat de nieuwe aanwinst van het bedrijf overal bovenuit steekt en niet mooi is.
'Mensen hebben zich nu al een mening gevormd, terwijl het helemaal nog niet klaar is', vindt Hendriks. Hij zegt nog twee maanden bezig te zijn met
. 'Aan de binnenkant is hij klaar voor het skieën, maar aan de buitenkant wordt hij zeer zeker verfraaid.'
Volgens Hendriks komt er nog een 'hele grote, mooie kap' op en worden de zijwanden ook nog zodanig beplaat dat het gevaarte minder opvalt. 'Maar het is niet iets dat je weg kunt stoppen', zegt de directeur van SnowWorld.

Tegenstand bij plannen

Hij zit ondertussen al weer vol met nieuwe plannen. 'Jazeker, daar hoop ik dit jaar een doorbraak in te bereiken. We zijn er hard mee bezig maar het ligt politiek gevoelig.' Hendriks wil - net als bij zijn vestiging in Landgraaf - een hotel erbij bouwen en nog meer uitbreiden.
'Maar uiteindelijk zal het er komen', zegt hij. Bij de aanleg van de nieuwe baan in Zoetermeer is SnowWorld ook jaren bezig geweest omdat verschillende partijen bezwaar maakten. SnowWorld lijkt dus wel voor 'moeilijke' dingen te kiezen. Hendriks: 'Tsja, we hebben een product waar mensen verschillend over kunnen denken. Het is ook massaal, een massief gebeuren. Dus daar moet je wel de handen voor op elkaar weten te krijgen.'