West Wekker: Rosalina reanimeerde baby uit bakfiets en SP-bestuurslid Leiden stapt op na flirt

REGIO - Goedemorgen. Wij hebben het belangrijkste nieuws voor jou op een rijtje gezet. Tot gisteravond laat was er nog één redder van de kinderen uit de bakfiets in Leidschendam onbekend, maar we hebben haar gevonden: de 24-jarige Rosalina. Zij reanimeerde één van de kinderen. En een bestuurslid van de SP in Leiden is opgestapt na een flirt met DENK. Dit is de West Wekker!

1. Rosalina (24) reanimeerde kind dat uit bakfiets werd gered: 'Ze was bloed aan het braken'
Onderweg naar haar paard Winnetou belandde Rosalina Nieuwenburg uit Leidschendam gistermiddag in een horrorscenario. Ze zag even verderop langs de Vliet bij Leidschendam mensen langs het water staan. 'Ik dacht dat ze een deken of iets dergelijks nodig hadden', zegt ze. Maar in werkelijkheid probeerden twee vissers vier kinderen uit een bakfiets te redden.

2. Bestuurslid SP in Leiden stapt op na flirt met DENK
Na aanhoudende kritiek op een Facebookbericht over DENK is Mustafa Kus uit het bestuur van de SP Leiden gestapt. Kus schreef op zijn Facebook: 'Gezien de ontwikkelingen binnen de overige partijen kan DENK juist iets positiefs betekenen. Het kan evenwicht binnen het politieke stelsel creëren, maar ook een tegenwicht van de PVV worden.´ Volgens Kus is DENK een partij die de kloof tussen allochtonen en autochtonen zou kunnen verkleinen.

3. Politie haalt brommerrijdende meisjes van Utrechtsebaan
Twee meisjes op een brommer zijn gisteren per ongeluk de A12 richting Utrecht opgereden. Hoe het tweetal precies op de snelweg terechtkwam, is niet duidelijk. Maar een oplettende monteur van de ANWB schoot te hulp. Een van de meisjes is 16 jaar en komt uit Voorburg.

4. Gemeente Leiden en filmer doen aangifte tegen vandalen regenboogzebrapad
De gemeente Leiden heeft gisteren aangifte gedaan van de vernieling van een regenboogzebrapad in de stad. Het bontgekleurde zebrapad werd in de nacht van zondag op maandag door een groep mannen 'overgeschilderd'. Een van hen bracht de Hitlergroet. Dit werd gefilmd. De maker van het filmpje laat weten ook aangifte te doen.

5. Psychiatrisch onderzoek voor stenengooier
De 32-jarige Hagenaar die ervan wordt verdacht op 16 juli vanaf een viaduct drie bakstenen op de A4 bij Rijswijk te hebben gegooid, moet worden geobserveerd in het Pieter Baancentrum. Dat heeft de Haagse rechtbank gistermiddag besloten op verzoek van het Openbaar Ministerie. Justitie beschikt over aanwijzingen dat de verdachte psychotisch is. De zaak zou vandaag behandeld worden, maar is uitgesteld vanwege het psychiatrisch onderzoek.
Weer


Vanavond op TV West
In het opsporingsprogramma Team West is er onder meer aandacht voor:
- Het stelen van een fles drank uit een slijterij in Zoetermeer. Personeel gaat achter de dief aan en het eindigt in een worsteling.
- Een babbeltruc waarvan een 89-jarige mevrouw uit Den Haag het slachtoffer wordt. Vier vrouwen weten haar huis binnen te komen en stelen waardevolle spullen.
- Een overval op een taxichauffeur en een maaltijdbezorger in één nacht in Den Haag. De politie onderzoekt het verband en heeft bewakingsbeelden.
- Een aanrijding op de kruising van de Lozerlaan met de Melis Stokelaan in Den Haag. Een auto rijdt daar door rood en raakt een 81-jarige vrouw. De bestuurder rijdt na de aanrijding door.

Team West is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.
Meer over dit onderwerp:
WESTWEKKER WEST WEKKER
Deel dit artikel:

Reageren