Instellingen

West Wekker: Start Oh Oh Besitas en bijbelkiosk vergelijkt Halloweensymbolen met hakenkruizen

Halloween Pompoen
Halloween Pompoen

DEN HAAG - Goedemorgen! Het is vrijdag! Nog een dagje en dan kun je weer twee dagen languit op de bank. Wakker word je vandaag met een bijbelkiosk die bijzondere pamfletten verspreidde, ze vergelijken Halloweensymbolen daarin met hakenkruizen. En vandaag begint Oh Oh besitas!

1.


Een bijbelkiosk uit stadsdeel Loosduinen in Den Haag vindt Halloween maar niks. De kiosk waarschuwt voor het feest en vergelijkt de verlichte pompoenen met de hakenkruizen van de nazi's.

2. Oh Oh besitas van start
Weet jij vanavond nog niet wat je gaat doen? Misschien hebben wij een optie voor je. Oh Oh besitas begint. Te dikke Hagenezen gaan daarin de strijd aan met de overtollige kilo's. Dat kan best wel eens leuke tv opleveren.

3. Nog even en 't Julianalaantje gaat plat
Mensen uit Rijswijk die geen huisdier hebben, maar dat toch graag zouden willen, kunnen nog maar even terecht bij dierenasiel 't Julianalaantje. Het wordt verbouwd en gaat tot maart of april dicht. Tijdens de Warme Huisdagen kun jij je slag nog slaan.

4. Romeins schip door Alphense wateren
In 2020 moet het Nederlandse deel van de Limes, de versterkte noordgrens van het Romeinse rijk, op de werelderfgoedlijst komen. Tenminste, dat wil Romeinen.NU. Daarom is nu de Victoria, een replica van een Romeins patrouilleschip, afkomstig uit het LWL-Römermuseum in Haltern am See (Duitsland), naar Nederland gehaald. Nu komt het ook naar Alphen aan den Rijn.

Het weer: Af en toe een zonnetje, maar ook veel bewolking en wat nattigheid. Het wordt zo'n veertien graden en er staat een windkracht drie.

Vanavond op TV West
In het programma Trots! bijzondere verhalen van mensen die enorm trots zijn op zichzelf of iemand anders. Presentator Johan Overdevest zet ze in het zonnetje! Thom (11) en zijn zusjes Femke en Lisa (8) hebben een heftig medisch verleden en zijn vreselijk trots op hun opa Joop en oma Sjaane, die altijd voor ze klaar staan. Bij de Babybullenbank worden tweedehands babyspulletjes verzameld en uitgedeeld aan moeders met schulden. Coördinator Nicoline zet de vrijwilligers Marja en Anita in het zonnetje. En … we delen we een spontaan bloemetje uit aan iemand die dat verdient…

Team West is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.