Geen 'Polenhotel' in Alphen: Initiatiefnemer trekt plannen in na fel protest

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het 'Polenhotel' in Alphen aan den Rijn komt er definitief niet. Initiatiefnemer Bart Vossenberg trekt zijn plannen voor het hotel in. Er is volgens de ondernemer te veel weerstand bij buurtbewoners.
De ondernemer wilde het voormalige pand van het Zorgcentrum Koninklijke Kentalis aan de Steekterweg ombouwen tot ‘Polenhotel’. Het gemeentebestuur van Alphen aan den Rijn zou dinsdag beslissen of het hotel er zou komen, maar dat blijkt dus niet nodig.
Volgens de orginele plannen zou in het hotel voor de duur van tien jaar plek zijn voor maximaal vijftig arbeidsmigranten. Omwonenden waren daar fel tegen. Zestig bewoners hebben bezwaar aangetekend en 150 mensen hebben hun handtekening onder een petitie gezet.

'Eerlijke ondernemer'

Initiatiefnemer Bart Vossenberg vindt het jammer dat hij niet eerder benaderd is om over de komst van de accommodatie te praten. 'Als ik had geweten dat er zoveel weerstand zou zijn, was ik met buurtbewoners in gesprek gegaan. Ik vind het jammer dat er een beeld is ontstaan dat ik over de ruggen van migranten mijn geld wil verdienen. Zo zit ik niet in elkaar', zegt Vossenberg.