'Dutch Water Dreams levert ruim één miljoen euro op'

Dutch Water Dreams Zoetermeer
Dutch Water Dreams Zoetermeer
ZOETERMEER - De nieuwe eigenaar van Dutch Water Dreams in Zoetermeer betaalt ruim een miljoen euro voor het wildwaterpark. Dat zegt curator Frederik Barthel tegen Omroep West.
Onlangs werd bekend dat een investeerder uit Dubai het
wil overnemen en er een
van wil maken. De naam van de nieuwe eigenaar houdt
nog geheim.
treedt op als woordvoerder van de investeerder. Ook hij wil de naam van de nieuwe eigenaar nog niet bekendmaken.  
Het overnamebedrag moet uiterlijk 1 november op de rekening van de notaris staan, zegt Barthel. Zo niet, dan is de investeerder de gestorte 'waarborgsom' kwijt. Dat is 10 procent van het overnamebedrag, ofwel zo'n anderhalve ton. De curator verwacht dat het geld 'gewoon' wordt overgemaakt. 'Het ziet er allemaal solide uit.' Barthel heeft de investeerders uit Dubai in Zoetermeer ontmoet. 'We hebben samen op het dak gestaan en over het park uitgekeken. Het zijn normale mensen die goed Engels spreken.'

Schuldeisers

Schuldeisers van Dutch Water Dreams zullen rekening moeten houden met forse verliezen. Eind vorig jaar zei de curator dat de schuldenlast van Dutch Water Dreams zo'n 13 tot 14 miljoen euro bedraagt. De ING moet volgens Barthel genoegen nemen met het grootste verlies, al wil hij niet zeggen voor hoeveel geld de bank het schip ingaat.
Andere belangrijke schuldeisers zijn de Belastingdienst en de gemeente Zoetermeer. Een woordvoerder van de gemeente zei vorige week dat de gemeente de achterstallige erfpachtcanon over de afgelopen vijf jaar terugkrijgt: 167.500 euro plus rente. Op terugbetaling van de erfpachtschulden van het jaar 2011 en daarvoor - ruim 400.000 euro - rekent de gemeente niet meer.

Faillissementsverslag

Barthel hoopt voor het eind van het jaar zijn faillissementsverslag af te ronden. Het vernieuwde attractiepark moet komend voorjaar de deuren openen.