Nieuw college Leiderdorp bijna rond

© Robbert van Cleef
LEIDERDORP - Het gaat niet lang meer duren voordat er in Leiderdorp een nieuw college gepresenteerd wordt. Ino Cooijmans (VVD) en Mirjam van der Stelt (CDA) zijn sinds vorige week in onderhandeling met de PvdA en de lokale partij LPL. 'Het klinkt als een cliché, maar het zijn mooie constructieve gesprekken', aldus Van de Stelt. Olaf McDaniel (PvdA) zou het niet verbazen als de partijen er nog deze week uitkomen.
Vorige week viel het college in Leiderdorp, nadat VVD en CDA het vertrouwen in D66 hadden opgezegd. Ruzie  tussen VVD en D66 betekende een vroegtijdig einde van de coalitie. Volgens Hugo Langenberg (LPL) is het daarom noodzakelijk dat de partijen het nu wel met elkaar kunnen vinden. 'De sfeer tussen de partijen is goed en open', zegt hij. 'We hebben goed gekeken naar wat er eerder fout is gegaan, zodat we dat in de toekomst kunnen voorkomen.'
Volgens Ino Cooijmans moeten deze week nog wel de laatste hobbels genomen worden. 'Over een paar punten moet nog stevig gediscussieerd worden.' Hierover maakt McDaniel zich niet zoveel zorgen: 'Daar komen we volgens mij wel uit.' Ook Van der Stelt en Langenberg zijn zeer positief over de uitkomst van de onderhandelingen. Dinsdagavond gaan de partijen weer met elkaar om de tafel zitten. Het streven is om op 31 oktober het nieuwe college te installeren.