Vier vrouwen lichten 89-jarige vrouw op met babbeltruc in Den Haag

DEN HAAG - Een 89-jarige bewoonster van de Thomas Schwenkestraat in Den Haag wordt het slachtoffer van een babbeltruc. Maar liefst vier vrouwen weten haar huis binnen te komen. De smoes om binnen te komen is een veelgebruikte: ‘wij zijn van de thuiszorg!'

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 18 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.

De vrouw is op woensdag 5 oktober om 18.30 uur thuis als er wordt aangebeld. Ze is slecht ter been en kan nauwelijks naar de voordeur lopen. Er staan twee vrouwen voor de deur die zeggen dat ze van de thuiszorg zijn. Ze willen even met mevrouw praten, omdat ze mogelijk in aanmerking komt voor allerlei voorzieningen, zoals beugels in het toilet en de badkamer.

De bewoonster laat de twee binnen en ze gaan naar boven. Waarschijnlijk laten ze de voordeur een stukje open staan, want plotseling staan er nog twee vrouwen in huis. Het slachtoffer snapt er niets van en roept dat ze allemaal weg moeten gaan.

Echte thuiszorg

Op dat moment komt een echte thuiszorgmedewerker aan bij de woning. Hij denkt dat de bewoonster visite heeft, maar dat is natuurlijk niet zo. De vier vrouwen gaan er als een speer vandoor. Ze rennen door de Thomas Schwenkestraat en gaan rechtsaf de Laan van Meerdervoort op.

De thuiszorgmedewerker gaat nog achter de vrouwen aan, maar hij kan ze niet meer achterhalen. Uiteindelijk blijkt dat er een dure gouden broche, een etui met een dwarsfluit, 10 zijden sjaals en 5 wollen stola’s zijn gestolen.

Signalementen

Het gaat om vier vermoedelijk Hindoestaanse vrouwen. Mogelijk zijn ze van Pakistaanse afkomst. De eerste is ongeveer 40 jaar oud en 1.70 meter lang. Ze heeft half lang donker haar, bruine ogen en ze had lippenstift op. Ze droeg een lange donkere jas en een gekleurde zijden sjaal. Verdachte 2 heeft het slachtoffer niet zo goed gezien. Ze was jonger, ergens tussen de 23 en 28 jaar, en klein van stuk. Ze droeg een lichtkleurige halflange jas met een capuchon.

De derde vrouw was tussen de 40 en 45 jaar oud. Ze is 1.70 tot 1.75 meter lang en had half lang donker haar. Haar huidskleur was iets donkerder dan dat van de anderen. Ze droeg een lange katoenen broek en een lange donkere jas. Het slachtoffer heeft de vierde vrouw amper kunnen zien dus van haar is alleen bekend dat ze tussen de 40 en 45 jaar oud was en zo'n 1.70 meter lang.

Politie zoekt getuigen

De politie is dringend op zoek naar getuigen van de babbeltruc. Mogelijk zeggen de signalementen u iets of heeft u de vrouwen woensdag 5 oktober door de buurt zien lopen. Ook als u weet hoe ze verder zijn gevlucht, wil de recherche u graag spreken.

Was u getuige of heeft u informatie?  

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem
Meer over dit onderwerp:
BABBELTRUC THOMAS SCHWENKESTRAAT DEN HAAG
Deel dit artikel: