Dubbel pech voor vrachtwagenchauffeur Alphen: bon en aanrijding binnen één uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een vrachtwagenchauffeur heeft dinsdagochtend in Alphen aan den Rijn misschien wel de slechtste ochtend van zijn leven gehad. Binnen een uur tijd kreeg hij een fikse bon en veroorzaakte een aanrijding. De plaatselijke politie had hem tot twee keer toe op de korrel.

Even voor elven dinsdagochtend werd de onfortuinlijke trucker door agenten gespot op de Prinses Margrietlaan, terwijl hij niet hands free belde. Dat kost hem 239 euro. Even later leidde een onhandige actie tot een nieuwe ontmoeting met de Alphense politie.

Die werd gebeld door een omstander dat een vrachtwagen een lantaarnpaal en een paal met wegwijzers had geramd op de Meteoorlaan, bij de Henri Dunantweg. Toen agenten gingen kijken, bleek dat het om dezelfde vrachtwagenchauffeur ging die ze nog geen uur daarvoor op de bon hadden geslingerd voor het illegaal bellen.

Listig bochtje

'Hij was wel netjes gestopt na de aanrijding', vertelt één van de agenten aan Omroep West. 'We herkenden elkaar meteen. Hij zei direct dat hij zijn dag niet had.' De aanrijding ontstond waarschijnlijk omdat de vrachtwagen tijdens het indraaien van een bocht tegen de palen aankwam.

De pechvogel heeft bij de aanrijding gelukkig geen letsel opgelopen, zegt de politie-agent. 'En voor het omver rijden van de paal krijgt hij geen boete. Dat is verzekeringswerk.'

LEES OOK: Slachtoffer klem op A12 tussen vrachtwagens, zijn eigen verhaal: 'De echte schok moet nog komen'
Deel dit artikel:

Reageren