Noodkreet van winterkermis Carnivale in Den Haag

© Carnivale/Valerie Kuypers
DEN HAAG - Directeur Joris Hentenaar van Carnivale luidt de noodklok over het voortbestaan van de Haagse winterkermis. Hentenaar heeft dinsdag een brief aan burgemeester, wethouders en raadsleden in Den Haag geschreven waarin hij oproept tot een oplossing te komen.
'Blijft deze oplossing uit, dan
', aldus de directeur. De subsidie voor het evenement in het Huijgenspark is sinds dit jaar flink teruggeschroefd en met alternatieve inkomsten kan Carnivale het gat niet dichten.
De VVD in de Haagse gemeenteraad heeft in september raadsvragen gesteld. 'Deze zijn tot op heden niet beantwoord. De voortgang van onze mooie Carnivale staat nu echt op wankelen.'

Kantje boord

De zesde editie van de winterkermis zou van 27 tot en met 30 december moeten plaatsvinden. Volgens Hentenaar is de situatie kantje boord en daarom roept hij op: 'Bestuurders van Den Haag help ons dit mooie festival voor Nederland doorgang te laten vinden en vooral te behouden voor de stad Den Haag.'
Dinsdag bespreekt het college de brief van Hentenaar. 'Het is een gepassioneerde brief die ons zeker niet onopgemerkt is gebleven. We gaan niet over één nacht ijs, we gaan er serieus naar kijken', zegt een gemeentewoordvoerder.