Edwin van der Sar nieuwe algemeen directeur Ajax

VOORHOUT - Edwin van der Sar uit Voorhout wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax. De oud-doelman volgt zoals gepland Dolf Collee op. Dat heeft de Amsterdamse club dinsdag bekendgemaakt.
Collee treedt bij de aankomende aandeelhoudersvergadering op 11 november af. Van der Sar, nu nog directeur marketing, wordt vanaf dan ook de directievoorzitter. Hij blijft ook voorzitter van het Technisch Hart van de club. Menno Geelen, het huidige hoofd commercie, wordt benoemd tot commercieel directeur.

Ajax wil ook een extra operationeel directeur aanstellen om een deel van de taken van Collee over te nemen. De club hoopt zo de druk op Van der Sar te verlichten. Van der Sar kan zich dan richten op zijn 'kerntaken', verklaart president-commissaris Leo van Wijk. Die taken zijn het voorzitten van de directie en het Technisch Hart en zijn rol naar buiten als uithangbord voor Ajax en het Nederlandse voetbal.

Klaarstomen

Van der Sar wordt al geruime tijd klaargestoomd voor het directeurschap, maar toen Michael Kinsbergen vorig jaar aftrad, vond Van der Sar dat hij er nog niet klaar voor was. Ook nu gaat hij dus nog niet alle taken op zich nemen die zijn voorgangers uitvoerden.

VIDEO: Edwin van der Sar stopt strafschop tijdens Noordwijk - Jodan Boys
LEES OOK: Edwin van der Sar loopt met 1750 mensen 10 van Noordwijk voor het goede doelDeel dit artikel: