Vervallen Pier Scheveningen krijgt extra elan met suites: vanaf half november slapen op de Pier

DEN HAAG - Jarenlang stond de Pier op Scheveningen er vervallen bij. Maar het icoon krijgt steeds meer elan. De komst van het reuzenrad zorgde al voor een nieuwe boost en vanaf half november openen de ‘Pier Suites’, luxe hotelkamers op de Pier.
Er komen vijf 'Pier Suites' op het Toreneiland. De kamers zijn ruim dertig vierkante meter groot en hebben allemaal een eigen buitenruimte met uitzicht op de Noordzee. Als de luxe 'Pier Suites' zijn opgeleverd, komen er nog acht 'stijlvolle cabins' bij op de buitenste ring van het Zuidereiland.

De Pier ging in 2013 failliet en werd op last van de brandweer gesloten, omdat door achterstallig onderhoud de veiligheid niet langer gegarandeerd kon worden. Het icoon van Scheveningen was toen behoorlijk verkrot. Vooral het houten bovendek vertoonde veel gaten. Twee van de vier eilanden waren ernstig vervallen. en de betonnen constructie aan de kant van de boulevard was erg versleten. Op sommige plekken was de wapening te zien door de gaten in het beton.

Foodboulevard en reuzenrad

In oktober 2014 werd het gebouw overgenomen door DanZep en KondorWessels. De toeristische attractie is sinds 18 juli 2015 weer open voor publiek en ontving eind december 2015 de miljoenste bezoeker sinds de heropening.

De Foodboulevard en het eerste reuzenrad boven zee zijn andere nieuwe publiekstrekkers die de Pier nieuw elan gegeven hebben.

LEES OOK: De Pier bekent kleur: pilaren in de kleur van de regenboog
Meer over dit onderwerp:
PIER SCHEVENINGEN PIER SUITES HOTEL
Deel dit artikel: