Instellingen

Emmertjes vol water vanwege lekkage bij vernieuwd station Den Haag Centraal

Er is een lek in het station Den Haag Centraal.
Er is een lek in het station Den Haag Centraal. © Twitter Lotte Wilms

DEN HAAG - Er is een lek in station Den Haag Centraal. Dinsdagavond stonden er bij een pilaar allerlei rode, blauwe en zwarte emmertjes om het water op te vangen. Ook woensdagochtend zijn de emmertjes nodig.

'Het meeste water komt naar beneden bij de trap richting de trams', laat Jeroen Kuipers weten. 'Aan de Babylonzijde.' Er lag woensdagochtend een flinke plas. 'Het water druppelt langs een betonnen pilaar naar beneden', ziet verslaggever Ruben Kroeze. 'Inmiddels staat er een bordje bij met de tekst: 'Pas op, glad'.'

Lees meer: Nieuwe NS-dienstregeling in 2017: dit verandert er voor jouVolgens de NS komt de lekkage van het tramplatform. Er zouden regenpijpen verstopt zijn. Het tramplatform is in beheer bij de metropoolregio. Daar is contact mee opgenomen. Tot er een oplossing is, doet de NS er alles aan om de overlast voor reizigers te beperken.

'Wel vaker gebreken, hier'

'Ach, dit station heeft wel vaker gebreken', verzucht een meisje. 'De roltrappen die het niet doen, de liften... En dan denk ik ook: hoe kan dit nu? Het is toch nieuw?' Een reiziger die net incheckt, haalt de schouders op. 'Waarschijnlijk een foutje in de bouw. Dat kan gebeuren.'

Het station werd 1 februari feestelijk heropend na een jarenlange verbouwing. Die startte 18 april 2011. Het station is omgevormd tot een grote terminal waarin alle soorten openbaar vervoer samenkomen. Het geheel is overspannen door een enorm glazen dak, dat de afmeting heeft van twee voetbalvelden.